julia_15_0

«Ανεβάζει» την πράσινη σαλάτα και της δίνει έξτρα πόντους τόσο γεύσης, όσο και υγείας: το φρέσκο κρεμμυδάκι στο μικροσκόπιο.

Η φρεσκάδα του το κάνει λαχταριστό συστατικό μιας πράσινης σαλάτας, αλλά το πλεονέκτημά του δεν είναι μόνο αυτό. Όσο κι αν μοιάζει να έχει ρόλο… κομπάρσου, ταφρέσκα κρεμμυδάκια είναι σημαντικά στη διατροφή, αφού δεν υστερούν από θρεπτικά συστατικά και οφέλη.

Συγκεκριμένα:

  • Περιέχουν μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών, βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγγάνιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, ασβέστιο, σίδηρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, φυλλικό οξύ και βιταμίνες συμπλέγματος Β και άλλα θρεπτικά συστατικά
  • Έχουν πολύ λίγες θερμίδες, με τα 100 γραμμάρια να αποδίδουν 30 θερμίδες
  • Έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες από τα ξερά κρεμμύδια

    Βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρουστους διαβητικούς

  • Συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, χάρη στις φυτικές ίνες, το κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά
  • Προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων και της στοματικής κοιλότητας χάρη στη βιταμίνη Α
  • Είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης Κ, οφελώντας τα κόκαλα και τον εγκέφαλο
  • Το φυλλικό οξύ συμβάλλει στη σύνθεση του DNA και τη διάσπαση των κυττάρων και κατά την εγκυμοσύνη είναι απαραίτητο για την υγεία του μωρού.

Από εδώ και πέρα, μην το αφήσετε να λείπει από καμία σαλάτα σας!


clickatlife

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.