Κοτόπουλο στο φούρνο, κριτσανιστό, είναι μια μοναδική συνταγή. Τυλιγμένο σε μια κρούστα παρμεζάνας και λεμονιού, η σάρκα αυτού του κοτόπουλου απογειώνεται σε γεύση και αρώματα.
Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- 1/3 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόψτε τα στήθη σε λωρίδες
- Αλάτι και πιπέρι
- Ετοιμάστε τρία πιάτα
- Στο πρώτο πιάτο βάλτε το αλεύρι
- Στο δεύτερο χτυπήστε τα αυγά
- Στο τρίτο ανακατέψτε τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό
- Περάστε το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό, τέλος από την παρμεζάνα
- Βάλτε σε ένα ταψί χαρτί για ψήσιμο
- Περάστε το χαρτί με λίγο ελαιόλαδο
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ταψάκι και ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω
- Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά το κοτόπουλο
- Βάλτε τον φούρνο στο γκριλ και ψήστε ακόμη 1 λεπτό από κάθε πλευρά
iefimerida