psygeio_13.9_708

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που «ζουν» μόνο εντός ψυγείου, αλλά και κάποια που δεν πρέπει καν να… πλησιάζουν τα ράφια του.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ έβγαλε έναν εύχρηστο οδηγό για να λύσει απορίες που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα. Για παράδειγμα, το κρέας, τα αβγά και τα θαλασσινά είναι ανάμεσα στα τρόφιμα που δεν πρέπει να μένουν σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από δύο ώρες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο με τις ντομάτες ή το ψωμί για παράδειγμα.

Εντός ψυγείου

  • Αβγά
  • Τυρί
  • Γάλα σόγιας (μετά το άνοιγμα)
  • Μαρμελάδα/ Καρυκεύματα (μετά το άνοιγμα)
  • Γάλα
  • Φρέσκο κρέας
  • Φρέσκο ψάρι

Εκτός ψυγείου

  • Ντομάτες
  • Κρεμμύδια
  • Ψωμί
  • Καφές
  • Βασιλικός
  • Μέλι
  • Αβοκάντο (εκτός αν είναι ώριμα)
  • Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο
  • Πατάτες

Προαιρετικά εντός ψυγείου

  • Βούτυρο
  • Μήλα
  • Μπανάνες

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.