Από την καθιερωμένη έρευνα που γίνεται σε συνολικά 704 βουλευτές, ευρωβουλευτές, υπουργούς, υπεύθυνους οικονομικών κομμάτων και πρώην πολιτικούς που υποχρεούνται να καταθέτουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής φαίνεται πως εντοπίστηκαν ελλείψεις, οι οποίες και θα διερευνηθούν.
Οι ορκωτοί λογιστές που διεξάγουν τις έρευνες έχουν λάβει εντολή να εστιάσουν τον έλεγχό τους σε 31 συγκεκριμένες «ύποπτες» υποθέσεις για παράνομο πλουτισμό.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Γ’ αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της αρμόδιας επιτροπής Δέσποινας Χαραλαμπίδου τα «πόθεν έσχες» κατατέθηκαν το 2013 και αφορούν την δραστηριότητα του 2012. Σημείωσε ότι πιθανότατα θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά τις εκλογές, τόνισε όμως ο έλεγχος συνεχίζεται για 110 περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ή ακόμα και το ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα:
– από τους 704 υπόχρεους (βουλευτές, υπουργούς, ευρωβουλευτές, υπεύθυνους κομμάτων για τα οικονομικά και πρώην πολιτικούς) έχουν υποβάλει δηλώσεις οι 694 καθώς 10 αδιαφόρησαν και δεν κατέθεσαν τα «πόθεν έσχες» τους
Από τους 694 ελεγχθέντες:
- οι 49 εντοπίστηκαν με ελλείψεις παραστατικών (σ.σ. συμβόλαια, κινήσεις λογαριασμών κ.α.)
- οι 31 εμφάνισαν «αρνητικό πόθεν έσχες» δηλαδή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις τραπεζικές τους καταθέσεις
- 20 εμφάνισαν μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις.
iefimerida