mpiftekia_1 - μπιφτεκι

Εχει δυο-τρία βασικά μυστικά.

Υλικά

  • 450 γραμμάρια κιμάς από σπάλα, με λίγο λίπος
  • Αν μπορείτε τα 200 γραμμάρια να είναι αρνίσιος κιμάς, τόσο καλύτερα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ξερό ψωμί 400 γραμμάρια
  • 1 κουταλιά ξύδι ποιοτικό κρασιού
  • Ρίγανη, χοντρό αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγη κέτσαπ για νοστιμιά επιπλέον

Εκτέλεση

  • Βάζετε το ξερό ψωμί να μουλιάσει σε άφθονο νερό
  • Είναι πολύ βασικό να έχουμε ψωμί στα μπιφτέκια μας
  • Γίνονται εξαιρετικά αφράτα, είναι το πρώτο μυστικό!
  • Οταν μουλιάσει το ψωμί το στίβουμε πολύ καλά στο χέρι
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ
  • Ρίχνουμε σε μικρά τρίμματα και την ψίχα ψωμιού
  • Μη βάζετε δυόσμο, βαραίνει τη γεύση και σβήνει τη γεύση του κρέατος
  • Ο μαϊνταντός είναι προτιμότερος
  • Θέλει καλό μασάζ το μείγμα, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα
  • Κάντε αρκετά χοντρές μπαλίτσες για μπιφτέκια, όταν ψηθούν να είναι ζουμερά
  • Μυστικό νούμερο 2: Θέλουν πολύ καυτή σχάρα ή πολύ καυτό μπάρμπεκιου τα μπιφτέκια
  • Ετσι, δεν ξηραίνονται στο εσωτερικό, κρατούν υγρά και είναι νόστιμα

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.