sun-i-basilissa-elisabet-7-xronwn-xaireta-nazistika.w_l

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία βίντεο που δημοσίευσε για πρώτη φορά η SUN, στο οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά σε ηλικία 7 ετών.

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά η ιστοσελίδα της εφημερίδας SUN, στο οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό σε ηλικία επτά ετών.

Το μαυρόασπρο βίντεο γυρίστηκε το 1933, τη χρονιά που ο Χίτλερ κατέλαβε την εξουσία. Σε αυτό εμφανίζεται ο μετέπειτα βασιλιάς Εδουάρδος ο 8ος να μαθαίνει στις ανηψιές του -την Ελισάβετ και την αδελφή της που ήταν τότε 3 ετών- πως να κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Τα δύο μικρά κορίτσια φαίνονται σε πολύ καλή διάθεση και δεν δείχνουν να κατανοούν το νόημα της χειρονομίας την οποία κάνουν.

«Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η ταινία αυτή, που τραβήχτηκε πριν από οκτώ δεκαετίες και φαίνεται πως προέρχεται από το προσωπικό οικογενειακό αρχείο της Αυτής Μεγαλειότητας, αποκτήθηκε και χρησιμοποιήθηκε κατ’ αυτό τον τρόπο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Η ακριβής φύση των σχέσεων του Εδουάρδου του 8ου με τους ναζί εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης στη Βρετανία.

Ο διευθυντής της Sun Στιγκ Έιμπελ δήλωσε πως το δημοσίευμα είναι προς το δημόσιο συμφέρον και πως το οκτασέλιδο ρεπορτάζ της ταμπλόιντ τοποθετεί το θέμα στο κατάλληλο ιστορικό πλαίσιο. Δεν έκανε πάντως γνωστό πώς η ταινία περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας.

«Ουδέποτε θελήσαμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τη βασίλισσα ούτε τα ανάκτορα», δήλωσε ο Έιμπελ στο Sky News.

«Δεν υπάρχει εφημερίδα που να υποστηρίζει τη βασιλική οικογένεια περισσότερο απ’ ό,τι η Sun, όμως δεν υπάρχει και εφημερίδα που να επιδιώκει να δημοσιεύει ιστορίες που εξυπηρετουν το δημόσιο συμφέρον περισσότερο απ’ ό,τι η Sun», πρόσθεσε.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.