VOLEY

Με ατομικό μπλοκ του Φιλίποφ στον Σόπκο, που ήταν ο μοναδικός πόντος του διεθνή πασαδόρου στον αγώνα και μάλιστα στο 17-17 του τάι μπρέικ, η Εθνική ομάδα βόλεϊ ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή απέναντι στη Σλοβακία, την οποία νίκησε 3-2 ενώ έχανε 0-2.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέτρησε δύο νίκες (η προηγούμενη με Μεξικό) και μία ήττα (από Κίνα) στον όμιλό του και στο τουρνουά που διοργανώθηκε στο Μεξικό, με το ίδιο σκορ σε όλα τα παιχνίδια του και μπορεί να πάρει την πρόκριση στο φάιναλ-4 του World League, αρκεί να κάνει τρεις νίκες στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα.

Κορυφαίος της Εθνικής ήταν ο Φράγκος, που πήρε τους οκτώ από τους 19 πόντους της «γαλανόλευκης» στο τάι μπρέικ, χωρίς μάλιστα να κοπεί ούτε μία φορά! Οι παίκτες του Σωτήρη Δρίκου, πάντως, θαρρείς και δεν υπήρχαν στο γήπεδο στα πρώτα δύο σετ, τα οποία έχασαν εύκολα με 20-25 και 15-25.

Ο Δρίκος δοκίμασε νέο σχήμα ακραίων στη συνέχεια, ψήλωσε την ομάδα με τους Φράγκο, Κουμεντάκη και με τρεις συνεχόμενους πόντους πήρε διαφορά ασφαλείας (8-16) στο τρίτο σετ, που η Ελλάδα κατάκτησε με 25-20, όπως άλλωστε και το τέταρτο.

Στο τάι μπρέικ η Ελλάδα προηγήθηκε 8-6 με τον Τζιουμάκα, η Σλοβακία ισοφάρισε 9-9 και η συνέχεια το παιχνίδι πήγε πόντο-πόντο, για να ισοφαρίσουν οι αντίπαλοι σε 15-15 με άστοχο σερβίς του Αρμενάκη, ενώ προηγήθηκαν 16-15 με τον Μπενζ, αλλά με τέταρτη μπαλιά.

Στη συνέχεια όμως το χαμένο σερβίς των Σλοβάκων, το ατομικό μπλοκ του Φιλίποφ και η άστοχη αντίπαλη επίθεση έφεραν μια νίκη που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική, με την Ελλάδα να φτάνει σε δεύτερη ολική ανατροπή μετά την πρεμιέρα, απέναντι στους διοργανωτές.

naftemporiki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.