Κλασσική ιταλική μακαρονάδα με λίγες μόνο κινήσεις. Υλικά
500γρ. bucatini
300γρ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια και μόλις περάσει σχεδόν 1 λεπτό περίπου αφαιρούμε σχεδόν 2 κούπες νερό και το κρατάμε στην άκρη.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια στα 7 λεπτά και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα με το νερό που έχουμε κρατήσει σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.
Τέλος προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι.
thetoc