Η Κίνα διαθέτει το 1/5 των δισεκατομμυριούχων του παγκόσμιου πληθυσμού, χάρη στην οικονομική άνθηση που παρουσίασε κατά την τελευταία δεκαετία. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του πλούτου, δαπανάται στο εξωτερικό, κυρίως σε real-estate.
Οι Κινέζοι υπήκοοι έχουν δει ταχύτερη αύξηση στις συναλλαγές ακινήτων στις διεθνείς αγορές από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με την Juwai, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς πλατφόρμες ιδιοκτησίας της Κίνας.
Ενώ οι ΗΠΑ και η Αυστραλία παραμένουν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί, οι περισσότεροι Κινέζοι αγοραστές αναζητούν πλέον ακριβά σπίτια σε εξωτικές τοποθεσίες, όπως η Καραϊβική και τα νησιά Φίτζι, σύμφωνα με νέα έκθεση του Juwai.
«Πολλοί από τους Κινέζους επιχειρηματίες και στελέχη που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό θαύμα τις τελευταίες δεκαετίες, τώρα πλησιάζουν μια εποχή στην οποία η υγεία και ο τρόπος ζωής γίνονται πιο σημαντικά. Επωφελούνται από τον πλούτο τους για να απολαύσουν την κοσμοπολίτικη και πολυτελή ζωή σε ένα ελκυστικό περιβάλλον», δήλωσε ο Άντριου Τέιλορ, συν-διευθύνων σύμβουλος της Juwai.com.
Παρακάτω είναι οι χώρες όπου οι Κινέζοι αγοραστές αναζητούν τα πιο ακριβά σπίτια, ανάλογα με τη μέση τιμή κατοικίας.
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις – 11,91 εκατ. δολάρια
Αυτή η χώρα των δύο νησιών στην Δυτικές Ινδίες, είναι γνωστή για τις πολυτελείς βίλες στις παρθένες παραλίες της. Με την μέση τιμή μιας κατοικίας να αγγίζει τα 11,91 δολάρια, η πιο ακριβή βίλα στη λίστα της Juwai είναι ένα σπίτι 25 εκατομμύρια δολαρίων στην κορυφή του βράχου με θέα στη θάλασσα.
Ινδονησία – 10,61 εκατ. δολ.
Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη χώρα στον κατάλογο του Juwai. Οι περισσότεροι Κινέζοι αγοράζουν σπίτι στο νησί-θέρετρο, Μπαλί, χάρη στον τρόπο ζωής που προσφέρει, ανέφερε η έκθεση.
Μονακό – 8,96 εκατ. δολάρια
Το Montecarlo δεν αποτελεί έκπληξη που βρίσκεται στον συγκεκριμένο κατάλογο και οι Κινέζοι συρρέουν στη μεσογειακή πόλη-κράτος. Η πιο ακριβή καταχώρηση στη λίστα της Juwai είναι ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων και δύο μπάνιων στη γειτονιά Larvotto, αξίας 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Άγιος Βαρθολομαίος – 7,82 εκατ. δολ.
Περισσότερο γνωστός ως St. Barts, τα παραθαλάσσια ακίνητα εδώ, μπορεί να πωληθούν για περίπου 21,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τη Juwai. Το εξωτερικό γαλλικό έδαφος στην Καραϊβική είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για διασημότητες χάρη στις 17 παραλίες της και τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών.
Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι – 6,49 εκατ. δολάρια
Δεν πρέπει να συγχέεται με την εξ ανατολών γείτονά της, Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Αυτή η αμερικανική επικράτεια αποτελείται από τρία κύρια υπο-νησιά. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες καταχωρήσεις που αναφέρονται στο Juwai, είναι ένα αρχοντικό στην κορυφή του λόφου, 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τερκς και Κάικος – 6,15 εκατ. δολάρια
Η Καραϊβική προσελκύει τους περισσότερους πλούσιους Κινέζους αγοραστές, αλλά αυτοί εξακολουθούν να αποτελούν ένα σχετικά μικρό μέρος της συνολικής αγοράς ακινήτων, σημείωσε το Juwai. Μεταξύ των κορυφαίων καταχωρήσεων στην ιστοσελίδα είναι ένα αρχοντικό 11,5 εκατ. δολαρίων.
Φίτζι – 4,71 εκατ. δολάρια
Τόσο η γη όσο και τα πολυτελή σπίτια, προσελκύουν Κινέζους αγοραστές στο αρχιπέλαγος του Νότιου Ειρηνικού.
Μαρόκο – 4,60 εκατ. δολάρια
Η μόνη χώρα της Μέσης Ανατολής σε αυτόν τον κατάλογο, το Μαρόκο αναμένεται να έχει αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών, χάρη στους νέους κανόνες για τη βίζα. Το πιο ακριβό ακίνητο στην Juwai, είναι 60 εκατομμύρια δολάρια, ακριβές αντίγραφο του περίφημου ανακτόρου της Αλάμπρα στη Γρανάδα, στην Ισπανία.
Βέλγιο – 4,15 εκατ. δολάρια
Ένας μικρός αριθμός ακριβών ακινήτων και η απουσία αγοραστών στις μεσαίες και χαμηλές περιοχές της αγοράς, ανέδειξε το Βέλγιο σε αυτή τη λίστα, λέει η Juwai. Η πιο συναρπαστική καταχώρηση είναι ένα πέτρινο κάστρο του 13ου αιώνα, μόλις 3 εκατ. δολάρια.
Τζαμάικα – 4,13 εκατ. δολάρια
Η νότια πρωτεύουσα της Τζαμάικα, το Κίνγκστον, ταλανίζεται από το βίαιο έγκλημα, αλλά οι παραλίες κατά μήκος της ακτής, είναι πιο φιλικές ως προς τον τουρισμό. «Μια πολυτελής βίλα στην Τζαμάικα δεν είναι για κάθε Κινέζο αγοραστή, αλλά πραγματικά αυτή η χώρα προσφέρει έναν πολύ ελκυστικό τρόπο ζωής», δήλωσε ο Άντριου Τέιλορ στη Juwai.
newmoney