Τι ζητά κανείς από τη δουλειά του για να είναι ευτυχισμένος; Να είναι ευχάριστη, ή όπως αλλιώς θα την αποκαλούσαμε. γλυκιά. Να προσφέρει ικανοποιητικό μισθό, αλλά και να δίνει τη δυνατότητα να γίνει κάποιος δημιουργικός.
Να επιτρέπει στον εργαζόμενο να κάνει ταξίδια και να αποκτά νέες μοναδικές εμπειρίες. Σωστά; Ε, λοιπόν ο κύριος της φωτογραφίας τα έχει όλα τα παραπάνω κι όμως η δουλειά του είναι η πιο κουλ από όλες για άλλο λόγο. Ο Τζέιμς Κάμπελ είναι σεφ ζαχαροπλαστικής που για τις ανάγκες της κοπιαστικής και επίπονης εργασίας του δοκίμασε 140 γλυκά σε μία εβδομάδα, 27 από τα οποία σε μόλις μια μέρα. Και όλα αυτά, μόνο στο γαστριμαργικό του ταξίδι στην Ιαπωνία.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο κύριος που βλέπεις είναι ο ιθύνων νους πίσω από την προσπάθεια της εταιρίας Marks & Spencer να αναπτύξει με επιτυχία τη σειρά επιδορπίων της. Αυτός και η ομάδα του έχουν αναλάβει να φτιάξουν ελκυστικά γλυκά και όπως φαίνεται τα έχουν καταφέρει πολύ καλά. Δημιούργησαν την “Σφαίρα Τζάφα”, ένα γλυκό κόλαση που όπως υποδηλώνει το όνομά του αποτελεί μια σοκολατένια σφαίρα με “πυρήνα” από ρευστή και ακαταμάχητη σος πορτοκαλιού. Το γλυκό αυτό έγινε ανάρπαστο και στην πρώτη κιόλας μέρα μόνο στη Μεγάλη Βρετανία ξεπούλησε περισσότερα από 170.000 κομμάτια, αποτελώντας το απόλυτο γλυκό trend του 2014.
Αναζητώντας λοιπόν το νέο γλυκό πρόκληση, ο Κάμπελ ταξίδεψε στην Ιαπωνία, σε ένα ταξίδι έμπνευσης για τα νέα του γλυκά από τη νέα σεζόν. Κι αν το Τόκιο ακούγεται σαν ο εντελώς λάθος προορισμός ζαχαροπλαστικής, ο διάσημος Βρετανός Σεφ εξηγεί πως στην Ιαπωνία χτυπάει η καρδιά της πιο πρωτοποριακής τέχνης του γλυκού, με τους Ιάπωνες ζαχαροπλάστες να αποτελούν τους πρωτοπόρους διεθνώς. “Εκεί βρίσκεται η πραγματική εξέλιξη της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, πολλαπλασιασμένη με την εργασιακή ηθική και την ακρίβεια των Ιαπώνων, πράγμα που αναβαθμίζει σε άλλο επίπεδο τη ζαχαροπλαστική”.