Μια παραλλαγή του χριστουγεννιάτικου γλυκίσματοςmelomakaronaΥλικά για 4-6 άτομα

– 500 γραμμάρια κουβερτούρα
7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
– 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
– 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
– 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
– 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
– 1/4 φλιτζανιού μπράντι
– 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– ½ φλιτζάνι ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
– λίγη καρυδόψιχα για να πασπαλίσουμε τα μελομακάρονα
– 1 λαδόκολλα για το ταψί

Για το σιρόπι:
– 2 φλιτζάνια μέλι
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

1. Θα χρειαστούμε δύο μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 1/4 φλιτζανιού μπράντι και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,το ξύσμα πορτοκαλιού.

2. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζάχαρη,1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

3. Στη συνέχεια ενώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.

4. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού και σχηματοποιούμε τα μελομακάρονα, με αυτά τα υλικά θα μας βγουν πενήντα μελομακάρονα.

5. Στρώνουμε με αντικολλητική λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί και τοποθετούμε επάνω τα μελομακάρονα με τη σειρά.

6. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

7. Για να φτιάξουμε το σιρόπι των μελομακάρονων βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, 2 φλιτζάνια μέλι, 2 φλιτζάνια ζάχαρη και 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 7-8 λεπτά.

9. Ενώ βράζουν θα δούμε ότι θα δημιουργηθεί αφρός στην επιφάνεια, τον αφαιρούμε και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα μελομακάρονα που πλάσαμε.

10. Τα αφήνουμε λόγο μέσα στο βραστό νερό για να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε σε μια σχάρα.

11. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει με δύο κουταλιές ηλιέλαιο. Όταν λιώσει, βουτάμε στα μελομακάρονα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα. Τα σοκολατένια μελομακάρονα μας είναι έτοιμα.

 sidagi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.