Το who is who του Χρύσανθου Λαζαρίδη, της «σκιάς» του πρωθυπουργού. Του ανθρώπου που την τελευταία εβδομάδα έγινε τρεις φορές αρνητική είδηση.XRYSANTHOS LAZARIDHS

Για μια ακόμη φορά, την τρίτη σε διάστημα μιας εβδομάδας, ο στενός συνεργάτης, σύμβουλος και λογογράφος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο άνθρωπος που κατά πολλούς ξημεροβραδιάζεται στο Μαξίμου και είναι η σκιά του πρωθυπουργού, γίνεται είδηση και μάλιστα αρνητική.

Την προηγούμενη Τρίτη, στο Βερολίνο, στους διαδρόμους του HILTON φέρεται να είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρώην πλέον Ελληνα πρέσβη στη Γερμανική πρωτεύουσα, Παναγιώτη Ζωγράφο.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutche Welle ο κ. Ζωγράφος είχε προτείνει την αναβολή του ταξιδιού του κ. Σαμαρά, και συγκεκριμένα για μια ημερομηνία μετά τη σύσταση της νέας Κομισιόν, για να εισπράξει τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου, επειδή δεν είχε προσφέρει ικανοποιητική εικόνα των γερμανικών διαθέσεων. Αλλωστε η συνάντηση με τη Μέρκελ ήταν μέρος του σχεδίου του Μαξίμου, εμπνευστής του οποίου είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Το πρώην μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού που διετέλεσε και αντιπρόεδρος της ΕΦΕΕ, επί προεδρίας Χρήστου Παπουτσή, δεν θα άφηνε ποτέ έναν διπλωμάτη καριέρας να του χαλάσει τα σχέδια.

Μέρος αυτών των σχεδίων ήταν και οι διαρροές προς τον τύπο για τις προθέσεις της κυβέρνησης έναντι των δανειστών της χώρας ενόψει της 5ης και πιο κρίσιμης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Οι διαρροές, παραμονές της έλευσης της τρόικας, για μία ακόμη φορά, για σκληρή στάσης έναντι των δανειστών και μονομερών ενεργειών σε ότι αφορά στις φοροαπαλλαγές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ο τελευταίος βγαίνοντας χθες από το Μαξίμου συνέστησε τους δημοσιογράφους να μην ακούν κανέναν εκτός από τον ίδιο, ενώ μετά το σημερινό ραντεβού με την τρόικα «κάρφωσε» στον Ευάγγελο Βενιζέλο την παρουσία εντός των διαπραγματεύσεων του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Το Μαξίμου, δηλαδή ο ίδιος ο Χρύσανθος, απάντησε ότι ο κ. Λαζαρίδης δεν είναι κομματικό, αλλά κυβερνητικό στέλεχος και είναι εκείνος που έχει αναλάβει να παρακολουθεί τα μαθηματικά του χρέους με τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Βενιζέλου.

Το πρώην στέλεχος της Β΄ Πανελλαδικής, μέλη της οποίας ήταν η πλειοψηφία του Ρήγα Φεραίου που αποχώρησε από το ΚΚΕ Εσωτερικού μετά τις εκλογές του 1977 κατηγορώντας μάλιστα τον Λεωνίδα Κύρκο για μετριοπαθή στάση, ήταν εκείνος που την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά παρενέβη σε εκπομπή όπου γινόταν συζήτηση για την υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου λέγοντας ότι η ΝΔ «από πριν τις εκλογές είχε στιγματίσει τη Χρυσή Αυγή ως νεοναζί. Δεν σημαίνει όμως ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι» και ονομάτισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το γεγονός ότι κατά τη γνώμη του ευτέλισε με τις διαμαρτυρίες της το Κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, ήταν ο εμπνευστής πέρυσι τον Σεπτέμβριο, μετά τη δολοφονία Φύσσα, της σκληρής γραμμής εξομοίωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Δική του είναι η άποψη ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν ανήκει στο λεγόμενο συνταγματικό τόξο επαναφέροντας τη γνωστή θεωρία των δύο άκρων. «Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί στη βία και το θάνατο. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει», είχε πει πέρυσι ο Χρ. Λαζαρίδης, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και στελεχών της ΝΔ.

Ο άνθρωπος που, ως ηγετικό στέλεχος του «Δικτύου 21» συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Αντώνη Σαμαρά όταν ο τελευταίος, ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σήκωνε το λάβαρο της επανάστασης κατά των Σκοπίων, ο άνθρωπος που ως μέλος της Β΄ Πανελλαδικής έπαιζε ξύλο στη Νομική με τον σημερινό διευθυντή της ΑΥΓΗΣ Ν. Φίλη, έμελλε από τότε να είναι η σκιά του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είναι εκείνος που αναρωτήθηκε στο παρελθόν: «Μήπως είναι ώρα να ξανακατέβουμε στους δρόμους, αυτή τη φορά για να φύγει η “χούντα” της “ψευτο-προοδευτικής διανόησης” που είναι “εχθρός του λαϊκού και καρικατούρα διανόησης”; ».

Εκείνος που στα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008, μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε πει ότι «κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν ένα τραγικό περιστατικό για να αποπειραθούν «πολύχρωμη εξέγερση» και στην Ελλάδα».

Εκείνος που η μετριοπαθής φιλελεύθερη κεντροδεξιά ΝΔ και η καραμανλική πτέρυγά της ακούει το όνομά του και φεύγει τρέχοντας. Εκείνος που σύμφωνα με τους επικριτές του «θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Αλλωστε όπως λέει και ο ίδιος: «Μόνο στα καθεστώτα του “υπαρκτού σοσιαλισμού” η Δεξιά θεωρούνταν “μομφή”. Αυτά κατέρρευσαν πριν από δύο δεκαετίες. Κάποτε πρέπει να το πληροφορηθούμε κι εδώ στην Ελλάδα».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.