Τι δείχνουν αποτελέσματα Βρετανικής έρευνας που φέρνουν τη χώρα μας στο Top 5 των προορισμών όπου ένας μέσος Βρετανός μπορεί να πέσει θύμα κλοπής
Πάνω από το 10% των Βρετανών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν πέσει θύματα κλοπής και έχουν χάσει τις χειραποσκευές τους την ώρα που περιμένουν την πτήση τους σε αεροδρόμιο.
Η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι οι πέντε χώρες τις οποίες αναφέρουν σαν τους προορισμούς στους οποίους ενδέχεται να γίνουν θύματα κλοπής, σύμφωνα πάντα με τις απαντήσεις των Βρετανών εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα που δημοσιεύει η Dailymail.
Τα αντικείμενα που αναφέρουν ότι έχουν χάσει, είναι κυρίως κινητά τηλέφωνα, χρήματα, διαβατήρια, iPads και tablets.
Το 11% από τους 2,836 που ερωτήθηκαν είπαν ότι έχουν χάσει αντικείμενα αξίας σε αεροδρόμια των παραπάνω 5 κρατών.
Το 88% των κλοπών που αναφέρουν έγινε εκτός Αγγλίας. Το 64% των θυμάτων ανέφερε ότι εντόπισε κάποιον “πορτοφολάκια” να τον κλέβει την ώρα που βρισκόταν στους χώρους αναμονής.
Το 36% των θυμάτων δηλώνει ότι τα πράγματα τους εκλάπησαν την ώρα που κοιμόντουσαν εντός των χώρων του αεροδρομίου περιμένοντας την πτήση. Το 12% δηλώνει πως η κλοπή έγινε όσο εκείνοι βρίσκονταν στην τουαλέτα ή στα μαγαζιά του αεροδρομίου.
Μόλις το 47% ανέφερε το περιστατικό στο προσωπικό ασφαλείας και στους ανθρώπους της αστυνομίας, ποσοστό που προκαλεί εντύπωση. Το 18% κατάφεραν να ανακτήσουν τα απολεσθέντα τους αντικείμενα.
Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία Versapak που “βοηθά τις επιχειρήσεις να αποθηκεύουν έγγραφα μεταφοράς και ευαίσθητα θέματα”, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της.
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χώρες στις οποίες σημειώνονται οι περισσότερες κλοπές σε αεροδρόμια, είναι:
Τουρκία (19% των περιστατικών), Αίγυπτος (17%), Γαλλία (12%), ΗΠΑ (9%) και Ελλάδα (6%).
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες, η Air Transport Research Society απένειμε στον ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος το πρώτο βραβείο αποτελεσματικότητας στην Ευρώπη στην κατηγορία του, σύμφωνα με το Global Annual Benchmarking Report, την ετήσια έρευνα που προσμετρά την αποτελεσματικότητα σχεδόν 200 εμπορικών αεροδρομίων στον κόσμο.