Ειχε υποστεί και ηλεκτροσόκ-Τι λέει στο theTOC ο ιατροδικαστής για το χρόνο του κατάγματος στο στέρνο- Η κρίσιμη διαδρομή έως τις φυλακές Νιγρίτας- Πού εστιάζεται η έρευνα
Ηλεκτροσόκ με φορητό εκκενωτή ηλεκτρικής ενέργειας (tazer) ή γυμνά ηλεκτρικά καλώδια και κάταγμα στέρνου. Και τα δύο μαζί, ή το καθένα ξεχωριστά προκάλεσαν τον θάνατο του 42χρονου Ιλία Καρέλι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη.
Το νέο στοιχείο, που αποκάλυψε στο TheTοc.gr, ο ιατροδικαστής, είναι πως το κάταγμα στο στέρνο, έχει συμβεί «το περισσότερο ένα 24ωρο, κοντά στον θάνατο», ενώ η «διάρρηξη δέρματος στη δεξιά παλάμη (μικρό έγκαυμα-τρύπα), είναι συμβατό σημείο εισόδου ηλεκτρισμού», το οποίο μπορεί να έχει γίνει «2-3-4 ημέρες νωρίτερα. Τον χρόνο όμως θα τον αναδείξει η ιστολογική εξέταση».
Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρει πως το συγκεκριμένο τραύμα, ήταν ανοικτό, χωρίς κάποια πιθανή επίδεση ή φαρμακευτική αντιμετώπιση, ενώ δεν είχε σημεία επούλωσης αλλά αντίθετα υπήρχε πρόσφατη αιμορραγία στο συγκεκριμένο σημείο.
Μιλώντας στο TheToc.gr, ο ιατροδικαστής κ. Μηνάς Γεωργιάδης αποκάλυψε τα μέχρι στιγμής ιατροδικαστικά ευρήματα:«Διαπιστώνονται θλαστικές εκχυμώσεις-κακώσεις σε όλο το σώμα από σπειροειδές θλαστικό μέσο (κλομπ), άλλες παλιότερες, παλιές και νεότερες. Ένα δυνατό χτύπημα με το ίδιο πιθανόν όργανο προκάλεσε κάταγμα σώματος του στέρνου και μικρή εσωτερική αιμοραγγία. Ουσιαστικά έσπασαν μπροστινά πλευρά, που πίεσαν την καρδιά, προκαλώντας σταδιακά αρρυθμίες και το σταμάτημά της. Εντοπίζεται διάρρηξη δέρματος στη δεξιά παλάμη, συμβατό σημείο εισόδου ηλεκτρισμού, που και αυτό μπορεί να προκαλέσει αρρυθμιογόνο θάνατο. Ουσιαστικά και τα δύο ευρήματα είναι συνιστώσες της κοινής συνισταμένης αρρυθμιογόνου θανάτου. Μακροσκοπικά θεωρώ ότι κάταγμα στέρνου και ‘έγκαυμα’, έχουν γίνει κοντά χρονικά στον θάνατο».
Ποια ήταν όμως η διαδρομή που έκανε ο 42χρονος Ιλία Καρέλι έως το «big brother» κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου κατέθεσαν ότι ασκήθηκε η προβλεπόμενη βία για τον αφοπλισμό, την ακινητοποίηση του κρατούμενου, που μόλις είχε διαπράξει την άγρια δολοφονία του 46χρονου Γιώργου Τσιρώνη, και αντιστεκόταν σθεναρά.
Το πρωί της Τετάρτης πήγε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη. Από εκεί και έπειτα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης δεν γύρισε για λόγους ασφαλείας στις φυλακές, αλλά στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας. Όταν κρίθηκε η μεταφορά του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, μεταφέρθηκε εκεί με αστυνομική κλούβα του Τμήματος Μεταγωγών Άμφισσας, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.
Αυτές οι μετακινήσεις, τα στελέχη των σωφρονιστικών καταστημάτων και οι αστυνομικοί, που μεταχειρίστηκαν τον κρατούμενο, από την διάπραξη του εγκλήματος έως και τη μεταφορά του στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, αποτελούν μέρος της μεγάλης δικαστικής και αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό εκείνων που φαίνεται να τον κακοποίησαν βάναυσα προκαλώντας τον θάνατο του.