Σίγουρα υπάρχουν πολλές συμβουλές που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε για να ζήσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Ωστόσο, υπάρχουν πέντε «μυστικά», που έχουν προκύψει από μελέτες και σίγουρα δεν θα σας πέρναγαν από το μυαλό!
Δείτε τι «αποκαλύπτουν» πέντε διαφορετικές επιστημονικές έρευνες σχετικά με τη μακροζωία!
Η σκληρή δουλειά
Όσοι εργάζονται σκληρά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν παραπάνω σε σχέση με τους πιο τεμπέληδες.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν πάνω από 1.500 παιδιά από το 1920 μέχρι το θάνατό τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα εργατικά άτομα παρέτειναν τη διάρκεια ζωής τους κατά μέσο όρο δύο έως τρία έτη.
Η θετική στάση στη ζωή
Η αισιοδοξία στη ζωή συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων στρες, ενώ εξασφαλίζει χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης, οι αισιόδοξοι άνθρωποι διατρέχουν 50% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με τους απαισιόδοξους.
Ο γάμος
Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, ο γάμος συνδέεται με τη μακροζωία. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα, οι παντρεμένοι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν πέρα από την ηλικία των 70 ετών, σε αντίθεση με το μόλις ένα τρίτο των διαζευγμένων.
Επίσης, οι άνδρες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ, φαίνεται πως ξεπερνούν σε ηλικία αυτούς που χώρισαν, σε καμία περίπτωση όπως αυτούς που έμειναν παντρεμένοι.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι παντρεμένοι ίσως υιοθετούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να αναλαμβάνουν λιγότερα ρίσκα, ενώ οι σύζυγοί τους, μπορεί να τους βοηθάνε να μένουν συνδεδεμένοι με τον κοινωνικό κύκλο τους.
Η βόλτα με το σκύλο σας
Ένα κατοικίδιο βοηθά να παραμένουμε πιο δραστήριοι και να διατηρούμε τη φόρμα μας, ενώ συμβάλλει και στον περιορισμό του άγχους και συνακολούθως των επιπέδων της κορτιζόνης που παράγει ο οργανισμός μας.
Ο καλός ύπνος
Όπως διαπιστώθηκε από πρόσφατη μελέτη, η πλειοψηφία των ατόμων άνω των 100 ετών που συμμετείχαν σε αυτή, συνήθιζαν να κοιμούνται οκτώ ή και περισσότερες ώρες κάθε βράδυ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κατά τη διάρκεια του ύπνου, αποκαθίστανται οι βλάβες του οργανισμού που σημειώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο ελλιπής ύπνος συνδέεται με επικίνδυνες γονιδιακές μεταβολές.
onmed