Σερβίρετε τα με κρέμα σαντιγί ή με σως ΑνγκλέζΥλικά συνταγής
– 50 gr βούτυρο μαλακωμένο
– 250 gr ζάχαρη καστανή
– 1 αυγό
– 2 gr μοσχοκάρυδο τριμμένο
– 2 gr σκόνη κανέλα
– 80 gr σταφίδες ξανθές βουτηγμένες σε ρούμι για 6 ώρες
– 80 gr ψίχα καρυδιού
– 1 gr άρωμα βανίλιας
– 100 gr τρίμμα ψίχας λευκού ψωμιού
– 12 μήλα ολόκληρα golden ή grand smith ή 16 φιρίκια
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο την ζάχαρη και το αυγό με σύρμα.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλα τις σταφίδες, το άρωμα βανίλιας, τα καρύδια και το τρίμμα ψίχας ψωμιού και στην συνέχεια τα προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
3. Πλένουμε τα μήλα και τα στεγνώνουμε και στην συνέχεια αφαιρούμε το στοιχείο του κοτσανιού με τα κουκούτσια τρυπώντας τα μήλα μέχρι την άλλη πλευρά. Χαράζουμε μόνο την φλούδα στην μέση του μήλου για να μην σκάσουν την ώρα του ψησίματος.
4. Γεμίζουμε τα μήλα με το μίγμα στο καινό που δημιουργήσαμε στο κέντρο. Τοποθετούμε τα μήλα σε βουτυρωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε εξωτερικά με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο C για 40 – 45 λεπτά.
Tip: Σερβίρετε εάν θέλετε με κρέμα σαντιγί ή με σως Ανγκλέζ
από τον Chef ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΟΥΜΠΑ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδας