Ο ΟΦΗ  «δάγκωσε» τον... λαβωμένο Άρη

Έπρεπε να φτάσει η 10η αγωνιστική για να πετύχει ο ΟΦΗ την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, καθώς οι Κρητικοί επικράτησαν του Άρη, που από το 2ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Έλσνερ, με 2-0.

Ο Κουτσιανικούλης στο 53′ και ο Ίμπεχ με αυτογκόλ στο 71′ πέτυχαν τα τέρματα της κρητικής ομάδας.

Με το «καλημέρα» οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σπάθας δεν δίστασε να δείξει την κόκκινη κάρτα στον Έλσνερ για μαρκάρισμα από πίσω στον Παπάζογλου.

Ωστόσο στη συνέχεια ο ΟΦΗ δυσκολεύτηκε να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα. Κατά διαστήματα μάλιστα το -ούτως ή άλλως μη ποιοτικό- ματς, ήταν ισορροπημένο από τη μεριά του Αρη.

Ενδεικτικό είναι πως σε όλο το α’ ημίχρονο, δύο φάσεις είναι αυτές που αξίζουν αναφοράς, μία από κάθε ομάδα. Στο 30′ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάτου, ο Νταμαρλής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι και στο 45′, σε σέντρα του Ζε Εντουάρντο, ο Περογαμβράκης εντελώς αμαρκάριστος, δεν θα πιάσει καλά την κεφαλιά και θα αστοχήσει.

Ωστόσο, στο β’ ημίχρονο η αριθμητική υπεροχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αφού ο ΟΦΗ μπήκε πιο ορμητικός, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο (53′) βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από συνεργασία Περογαμβράκη-Κουτσιανικούλη και δυνατό σουτ του δεύτερου.

Στο 60′ οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία, καθώς η κεφαλιά του Ζόρο κατέληξε στο δοκάρι και στο 71′ έφτασαν στο δεύτερο γκολ, έστω και από σπόντα, μιας και από εκτέλεση κόρνερ ο Ίμπεχ προσπάθησε να προλάβει τον Παπάζογλου, αλλά έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Μοιραία το ματς στη συνέχεια έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα και το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος, ένα αποτέλεσμα που «ξεκόλλησε» τον ΟΦΗ από την τελευταία θέση.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΟΦΗ – Αρης για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Έλσνερ (2΄)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάλαϊτζιτς, Μιλιάζες – Πουλίδο, Διούδης

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κάλαϊτζιτς (36′ Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Φραγκουλάκης, Μακρής, Μιλιάζες, Περογαμβράκης (67′ Λαμπρόπουλος), Παπάζογλου (79′ Μακουκούλα).

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος, Μαργαρίτης, Ίμπεχ, Σταυρόπουλος (15′ Κύργιας), Νταμαρλής (80′ Παπαδόπουλος), Ψυχογιός, Έλσνερ, Τάτος, Αγκάνθο (75′ Μανιάς).

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.