Διευρυμένη σύσκεψη με τα στελέχη του ΕΛΓΑ (Υποκατάστημα Δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών ΠΕ Κοζάνης Κωνσταντίνου Βύζα, Π.Ε. Καστοριάς Δημήτριου Σαββόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου.

 




 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ανοιχτά θέματα των αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας που σχετίζονται με ελέγχους και αποζημιώσεις για καλλιέργειες που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα αξιολογήθηκε η κατάσταση για εκκρεμότητες αποζημιώσεων περασμένων ετών και αποτυπώθηκαν τα φετινά δεδομένα για τα αιτήματα αποζημιώσεων που έχουν ήδη κατατεθεί από το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας προς την Κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα αποζημιώσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ).

Η σημερινή σύσκεψη είχε και χαρακτήρα προεργασίας ενόψει της συνάντησης του κ. Αμανατίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνο Πετραλιά και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Αναφορά στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με τα τοπικά στελέχη του ΕΛΓΑ έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, στοιχείο που όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης συνηγορεί ώστε τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες μας να προωθούνται άμεσα προς την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ και τα αρμόδια Υπουργεία και ταυτόχρονα να υποστηρίζονται από την Περιφερειακή Αρχή για την επίλυσή τους.

 




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.