Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ για μία ακόμη φορά έδωσε δυναμικό παρόν, τη πρώτη βραδιά των εκδηλώσεων, στο 5ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στα Γρεβενά που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών το τριήμερο 2-4/7/2024 στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι Γρεβενιώτες Κοζάνης παρουσίασαν το πολυφωνικό τραγούδι-χορό ΕΣΕΙΣ ΒΟΥΝΑ ΑΠ΄ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ (όπως κατεγράφη από τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης Μπουκάλη Δημήτριο στο χωριό Περιβόλι Γρεβενών) καθώς και τοπικούς γρεβενιώτικους χορούς, όπου ξεσήκωσαν και “ξύπνησαν μνήμες” στους παρευρισκόμενους πολίτες της πόλης και φυσικά εισέπραξαν το ένθερμο χειροκρότημα τους.



 




 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει και ευχαριστεί τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών και τον Σάκη Οικονομου (από τους Γρεβενιώτες Θες/νίκης που επιμελήθηκε την διοργάνωση της εκδήλωσης) για τις αξιόλογες δράσεις των 3/μερων εκδηλώσεων όπου περισσότερα από 20 χορευτικά τμήματα, καθώς και με πολλά και διαφορετικά μουσικά συγκροτήματα δίνουν μια διαφορετική νότα στα Γρεβενά με παραδοσιακούς χορούς και όχι μόνο από όλη την Ελλάδα.

Η βραδιά της Τρίτης με σύμμαχο τον καλό-δροσερό καιρό, μετά την παρουσίαση των χορευτικών συνεχίστηκε και έκλεισε με γλέντι στην ταβέρνα της πόλης των Γρεβενών το ΠΕΡΑΣΜΑ όπου οι Γρεβενιώτες Κοζάνης μαζί με το σύλλογο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ της Κοζάνης γλέντησαν με γρεβενιώτικους ρυθμούς και με την ορχήστρα του Φώτη Τσιοτίκα μέχρι αργά.

Ο Πρόεδρος

Λότσιος Αθανάσιος

Ο Γ. Γραμματέας

Ντάγκας Νικόλαος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.