Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ματωμένη Κύπρο, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 έτη από την τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή πραγματοποιήθηκε η ετήσια καθιερωμένη συναυλία κατά των εξαρτήσεων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά της κάθε είδους εξάρτησης, που μεριμνά η Ιερά Μητρόπολις Γρεβενών πάντα σε αγαστή συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων ΠΕ Γρεβενών «Ορίζοντες».

 




 

Η φετινή εκδήλωση έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου 2024, στον υπέροχο υπαίθριο θέατρο στο Καστράκι Γρεβενών και συμμετείχαν οι: Μελίνα Κανά, Γιώργος Καλογήρου, Μανώλης Χατζημανώλης, Δέσποινα Βλαχούδη και Στέφανος Γεωργίτσης, ενώ τους συνόδευαν η Παιδική Χορωδία & η Μεικτή Χορωδία της Ι.Μ. Γρεβενών μαζί με την Παιδική Χορωδία της Ι.Μ. Φλωρίνης, με υπεύθυνους μαέστρους τους Οδυσσέα Τάσιου & Φωτεινή Γκιουλέκα, ενώ ακούστηκαν «Η Αμμόχωστος Βασιλεύουσα», των Μ. Τόκα & Κ. Χαραλαμπίδη, καθώς κι άλλα γνωστά τραγούδια σχετικά με την μαρτυρική νήσο.

Μία συναυλία που πέρα από τις μελωδίες και τις εξαιρετικές εντυπώσεις που κατ’ ομολογίαν άφησε, κουβαλούσε και πρόσφερε πολλαπλά μηνύματα. Πρώτα αυτό της εξαιρετικής σύμπραξης των φορέων της πόλης. Μητρόπολη, Ορίζοντες, Περιφέρεια, Δήμος αλλά και η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας. Φέτος ακόμη πιο ειλικρινά, ακόμη πιο έμπρακτα.

Ακολούθως, το μήνυμα, πρώτα και κύρια, της έντεχνης δημιουργίας σε πείσμα της αντιαισθητικής εποχής μας και ενάντια στις κάθε είδους εξαρτήσεις, καθώς είναι σπάνιο και πολύ παρήγορο να βλέπεις και να ακούς τα μικρά παιδιά μας να σιγοτραγουδάνε αυτά τα τραγούδια.

Επίσης, το μήνυμα της πολιτιστικής πρότασης, αφού η συγκεκριμένη συναυλία δεν είναι κατά παραγγελία, αλλά μία συναυλία που έναν ολόκληρο χρόνο κάποιοι εργάστηκαν πολύ σκληρά με πολλούς πειρασμούς, με έναν σκοπό, να φωνάξουμε πως η Κύπρος ζει στις καρδιές των Γρεβενιωτών που έχουν αφήσει ανθρώπους στην εισβολή.

Τέλος, φέρει το μήνυμα των προσώπων. Δηλαδή ότι πιότερο από τα άλλα αυτή η συναυλία είναι αντάμωμα των προσώπων μας, της φιλίας που ποτέ δεν σβήνει ή αυτής που ήδη ξεκινά. Αυτό βλέπετε, αυτό ακούτε. Δυστυχώς, τα τιμώμενα πρόσωπα, τόσο η κα Αμαλία Τόκα, όσο και ο φίλτατος Κυριάκος Χαραλαμπίδης δεν κατέστη δυνατόν να είναι παρόντες, παρόλη την σφοδρή επιθυμία.


Και όλα τα παραπάνω, με την ουσιαστική και καθοριστική ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτη και πνευματικού πατρός μας κ. Δαβίδ, που αγγίζει τα 10 έτη ποιμαντορίας του στον ευλογημένο τόπο μας και με την οργάνωση από το Κέντρο Νεότητας. Πλέον «Καρτερούμεν» και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Περισσότερες εικόνες στον ΑΕΤΟ
 




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.