Φυσικά όταν μιλάμε για καρμπονάρα αυθεντική, εννοείται ότι δεν περιέχει κρέμα γάλακτος. Αντίθετα περιέχει αυγό και είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική συνταγή.

Υλικά συνταγής για αυθεντική καρμπονάρα με αυγό

  • Αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά και 2 μεγάλους κρόκους, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένο πεκορίνο και έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια πανσέτα, ή μπέικον κομμένο σε καρέ
  • 350 γραμμ. μακαρόνια
  • Προαιρετικά: δύο τρεις σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση συνταγής για αυθεντική καρμπονάρα με αυγό

  • Ξεκινήστε τη συνταγή βάζοντας σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι και αφήστε να βράσει.
  • Σε ένα μπολ βάλτε μαζί τα αβγά, τους κρόκους, το πεκορίνο και την παρμεζάνα.
  • Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε. Αφήστε στην άκρη.
  • Εντωμεταξύ, μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα προσθέτετε τα μακαρόνια και βράζετε al dente. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
  • Κρατάτε ωστόσο μια κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο, και ρίξτε την πανσέτα ή το το μπέικον και σωτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό αλλά όχι σκληρό. Αν θέλετε προσθέτετε και δυο-τρεις σκελίδες σκόρδου, τις οποίες αφού τσιγαρίσετε αφαιρείτε εντελώς.
  • Πρέπει να υπολογίσετε ότι η παρασκευή με το σοτάρισμα του μπέικον κλπ πρέπει να ολοκληρωθεί την ώρα που θα έχουν βράσει και τα μακαρόνια σας.
  • Προσθέτετε τα μακαρόνια στο τηγάνι, ανακατεύετε μια δυο φορές για να πάει το μπέικον και το λάδι παντού.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα με το αυγό.
  • Ανακατεύετε καλά, προσθέστε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από τα μακαρόνια, αν χρειαστεί.

Η καρμπονάρα σας είναι έτοιμη! Σερβίρεται ζεστή, με τρυμμένο τυρί και πιπέρι.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.