Φυσικά όταν μιλάμε για καρμπονάρα αυθεντική, εννοείται ότι δεν περιέχει κρέμα γάλακτος. Αντίθετα περιέχει αυγό και είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική συνταγή.
Υλικά συνταγής για αυθεντική καρμπονάρα με αυγό
- Αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά και 2 μεγάλους κρόκους, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 φλιτζανιού τριμμένο πεκορίνο και έξτρα για το σερβίρισμα
- 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια πανσέτα, ή μπέικον κομμένο σε καρέ
- 350 γραμμ. μακαρόνια
- Προαιρετικά: δύο τρεις σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση συνταγής για αυθεντική καρμπονάρα με αυγό
- Ξεκινήστε τη συνταγή βάζοντας σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι και αφήστε να βράσει.
- Σε ένα μπολ βάλτε μαζί τα αβγά, τους κρόκους, το πεκορίνο και την παρμεζάνα.
- Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και χτυπήστε. Αφήστε στην άκρη.
- Εντωμεταξύ, μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα προσθέτετε τα μακαρόνια και βράζετε al dente. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
- Κρατάτε ωστόσο μια κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο, και ρίξτε την πανσέτα ή το το μπέικον και σωτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό αλλά όχι σκληρό. Αν θέλετε προσθέτετε και δυο-τρεις σκελίδες σκόρδου, τις οποίες αφού τσιγαρίσετε αφαιρείτε εντελώς.
- Πρέπει να υπολογίσετε ότι η παρασκευή με το σοτάρισμα του μπέικον κλπ πρέπει να ολοκληρωθεί την ώρα που θα έχουν βράσει και τα μακαρόνια σας.
- Προσθέτετε τα μακαρόνια στο τηγάνι, ανακατεύετε μια δυο φορές για να πάει το μπέικον και το λάδι παντού.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα με το αυγό.
- Ανακατεύετε καλά, προσθέστε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από τα μακαρόνια, αν χρειαστεί.
Η καρμπονάρα σας είναι έτοιμη! Σερβίρεται ζεστή, με τρυμμένο τυρί και πιπέρι.
iefimerida