«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου, βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον -για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης εργασιών της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό.
«Πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2500 στρέμματα, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης. Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Εργαστήκαμε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις
«Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης εργασιών της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό. «Όλο το κυβερνητικό επιτελείο, εργάστηκε με επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσουμε πολλές νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν», εξήγησε.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς που εργάστηκαν για να ξεκινήσει το έργο. Τον υπουργό Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε τη συνολική εποπτεία του έργου, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τους υφυπουργούς, τον Νίκο Παπαθανάση και τον Δημήτρη Οικονόμου που συνεργάστηκαν άψογα, όπως είπε, με τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη της διοίκησης.
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια άλλαξαν και οι αντιλήψεις για το πως αντιλαμβανόμαστε τη χρήση του δημοσίου χώρου. «Διότι εδώ στο Ελληνικό συγκρούστηκαν για πολλά χρόνια δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Η μια που ήθελε τον χώρο τεράστιο πάρκο, λαχανόκηπο, τελικά μια αντίληψη αδράνειας, και η άλλη αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργική όσμωση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος έρχεται και επενδύει σημαντικά κεφάλαια, με το δημόσιο το οποίο θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο και εξασφαλίζει ταυτόχρονα ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους κατοίκους της Αττικής» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.