Τελειώνει η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ολοκληρώνουν τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις στοιχείων και την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουν τις βάσεις εισαγωγής για όλα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι βάσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν έως την ερχόμενη Τετάρτη. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω   ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια .

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Διαφοροποιήσεις από πεδίο σε πεδίο

Η εικόνα για την πορεία των βάσεων  δεν θα είναι ενιαία για όλα τα επιστημονικά πεδία. Οσο καθοδική θα είναι η πορεία των «αριθμών» στα τρία πρώτα επιστημονικά πεδία, τόσο ανοδική φαίνεται ότι θα είναι στο 4ο Πεδίο των επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Η πτώση των βάσεων στο μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης φαίνεται πως θα είναι εντυπωσιακή αφήνοντας εκτός τμημάτων πρώτης επιλογής αρκετούς υποψηφίους.

1 στους 4 θα εισαχθεί με βαθμούς κάτω της βάσης

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο που αφορά στα αποτελέσματα των πανελλαδικών, έρχεται στο προσκήνιο και αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού. Και αυτό διότι,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις,  ένας στους τέσσερις υποψήφιους φοιτητές αναμένεται να μπει φέτος στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, ως αποτέλεσμα της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ της χώρας, που παραδοσιακά υποδέχονταν κάθε χρόνο φοιτητές με χαμηλές βαθμολογίες.

tanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed