Ανυπομονείτε για το σοκολατένιο χρώμα που όλες θέλουμε αυτήν την εποχή.

Η διατροφή που ακολουθούμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το πώς δείχνει το δέρμα μας: αν είναι ενυδατωμένο, λαμπερό, αν εμφανίζει ακμή ή λιπαρότητα. Έτσι, αυτά που βάζετε στο πιάτο σας μπορούν να ενισχύσουν και το μαύρισμά σας.

Η μελανίνη αποτελεί μια σημαντική χρωστική για την υγεία του δέρματος, αφού το προστατεύει από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί η παραγωγή της να αυξάνεται με την έκθεση στον ήλιο, ωστόσο έχει διαπιστωθεί πώς μπορεί να ενισχυθεί και μέσω της διατροφής. Τα καροτενοειδή, οι βιταμίνες συμπλέγματος Β, το σελήνιο, ο χαλκός και τα φλαβονοειδή, είναι ουσίες που βοηθούν στην παραγωγή της μελανίνης.

Επιλέξτε, λοιπόν, τις παρακάτω τροφές για χρυσαφένιο χρώμα και μην ξεχνάτε τη συχνή εφαρμογή αντηλιακής.

Καρότα

Πλούσια σε νερό και β-καροτένιο, τα καρότα επιτελούν διπλό σκοπό, ενυδατώνοντας το δέρμα και παράλληλα βοηθώντας στην επίτευξη ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος.

Πιπεριές

Πλούσιες σε βιταμίνη C, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, β-καροτένιο και φυλλικό οξύ, οι πιπεριές είναι θρεπτικές και ιδανικές για μαύρισμα.

Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα λαμπερό μαύρισμα.

Βερίκοκα

Με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο και λυκοπένιο, τα βερίκοκα όχι μόνο ενισχύουν το μαύρισμα, αλλά προσφέρουν και αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό και το δέρμα.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν β-καροτένιο σε μεγάλη ποσότητα, χαρίζοντας σας το πολυπόθητο μαύρισμα.

Πεπόνι

Γλυκό σαν μέλι και πλούσιο σε β-καροτένιο, το πεπόνι είναι επάξια ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού.

Σκούρα πράσινα λαχανικά

Τροφές όπως το σπανάκι, το μπρόκλο και τα σπαράγγια, ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και βοηθούν στο μαύρισμα.

Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα και τα φυστίκια ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε τυροσίνη, μια ουσία που εντοπίζεται και στο σουσάμι.

Στρείδια, συκώτι, μανιτάρια

Στις τροφές αυτές εντοπίζεται ο χαλκός, ένα απαραίτητο συστατικό για το μαύρισμα που βοηθά στην παραγωγή μελανίνης (και ελαστίνης), αλλά έχουμε ανάγκη σε μικρές ποσότητες.

*Συνοδέψτε τις τροφές με β-καροτένιο με ελαιόλαδο, έτσι ώστε να απορροφηθεί καλύτερα από τον οργανισμό

*Καταναλώστε τις τροφές με β-καροτένιο φρέσκες, καθώς όταν αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, το β-καροτένιο φεύγει

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed