Πείραξα λίγο την παραδοσιακή καρμπονάρα, την προτείνω πιο ελαφριά και γευστική, χωρίς κρέμες γάλακτος και άλλα μη απαραίτητα υλικά.
Υλικά
- 250 γραμμάρια μπέηκον
- 200 γραμμάρια πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια μακαρόνια ριγκατόνι
- 300 γραμμάρια μπουκετάκια μπρόκολο
- 4 αυγά
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίστε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο πράσο, το μπέηκον σε κομμάτια και το ψιλοκομμένο σκόρδο -Αφήστε να σκορπίσει αρώματα
- Στο μεταξύ, σε καυτό και αλατισμένο νερό βράστε τα ριγκατόνι al dente
- Πριν τα μακαρόνια, βράστε σε αυτό το νερό το μπρόκολο για 2 λεπτά
- Σουρώστε τα μακαρόνια και το μπρόκολο ξεχωριστά -Μη πετάξετε το νερό
- Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια και την τριμμένη παρμεζάνα να γίνει μια ωραία κρέμα
- Στο βαθύ τηγάνι ρίξτε τα ριγκατόνι και στη συνέχεια αυτή την κρέμα -Σιγοβράστε για λίγο, αναμείξτε απαλά, προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και επιπλέον παρμεζάνα και γευθείτε την υπέροχη αυτή καρμπονάρα!
iefimerida