Τα Χριστούγεννα έφτασαν!
Την Παραμονή το βράδυ ή και Ανήμερα θα βάλουμε τα καλά μας και θα πάμε σε κάποιο ρεβεγιόν ή πάρτυ.
Μπορεί να κάνουμε και μια ωραία γιορτή στο σπίτι μας!
Φαγητό, γλυκά, ποτό, μουσική, δώρα συνθέτουν την γιορτινή ατμόσφαιρα.
Τα χριστουγεννιάτικα ποτά είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Πολλά μας έρχονται από το εξωτερικό και όσο κι αν μας ξενίζουν, μπορούμε να τα δοκιμάσουμε!
Ένα πολύ διαδεδομένο στις ΗΠΑ και στην Βόρεια Ευρώπη είναι το eggnog.
Αυτό που λέει το όνομά του ισχύει: Περιέχει αυγό αλλά θα σε αποζημιώσει η γεύση του!
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό family treat που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και σε χώρες όπως η Ελλάδα.
Είναι γλυκό, κρεμώδες και περιέχει αλκοόλ.
Βρήκαμε την παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε για μια διαφορετική πινελιά τις φετινές γιορτές.
ΥΛΙΚΑ
12 αυγά, ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
6 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κούπες ρούμι ή ουίσκι
1,5 κούπα ζάχαρη
3/4 φλυτζάνι μπέρμπον ή κονιάκ
2 κουταλιές μοσχοκάρυδο
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με ένα μίξερ για δέκα λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει βουτυρένιο χρώμα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά τα ποτά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει.
Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
Σε άλλα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός.
Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλα από πάνω.
Έτοιμο το eggnog! Καλή απόλαυση!
bovary