Εύκολη συνταγή για το μεσημεριανό τραπέζι.

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα πέρκας 175 γρ. περίπου το καθένα
  • 75 γρ. (3/4 φλ.) φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 25 γρ. (½ φλ.) τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
  • ½ λεμόνι το χυμό
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 4 κουταλιές φυτικό λάδι
  • 30 γρ. (2 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου.
  2. Ανακατεύετε την παρμεζάνα, τα ψίχουλα του ψωμιού, το χυμό του λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα πέρκας και από τις δύο πλευρές.
  3. Βάζετε τα χτυπημένα αβγά σε ρηχό ταψάκι και βουτάτε μέσα τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο πλευρές.
  4. Στη συνέχεια τυλίγετε τα ψάρια στο μίγμα παρμεζάνας πιέζοντάς το για να κολλήσει επάνω τους.
  5. Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τα παναρισμένα με παρμεζάνα φιλέτα, για 3-4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.