Αλμυρή λιχουδιά για όλες τις ώρες.
Υλικά για 4 άτομα
- 2 μελιτζάνες σε ροδέλες κομμένες
- 200 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
- 125 γρ. τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
- 350 γρ. κιμά
- 1 κόκκινη πάπρικα κομμένη σε κυβάκια
- ¼ νερό ή ζωμό κύβου
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σ. ντομάτα πελτέ
- 1 κουτί ντοματίνια κομμένα
- μαϊντανό κομμένο
- 125 γρ. λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε αρχικά τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. Τηγανίζετε ή ψήνετε τις ροδέλες μελιτζάνας.
- Σε μια φόρμα με στεφάνι, βάζετε στον πάτο μια λαδόκολλα και την «ντύνετε» με τις ροδέλες μελιτζάνας, γύρω – γύρω.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καβουρντίζετε.
- Προσθέτετε και τον πελτέ και σιγά – σιγά τα υπόλοιπα, εκτός από το τυρί, τον μαϊντανό και την πάπρικα.
- Αφήνετε να βράσουν και στο τέλος ρίχνετε το τυρί, τον μαϊντανό και την πάπρικα.
- Τα βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στην φόρμα, σκεπάζετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και ψήνετε για 40 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και βγάζετε το στεφάνι από τη φόρμα.
- Μεταφέρετε το φαγητό σε μια πιατέλα και σερβίρετε.
newsbeast
loading…