Αυτή η συνταγή προτείνει τυρί τριμμένο στα κεφτεδάκια και όχι αυγό. Η μείξη βούτυρου και λεμονιού, επίσης, στο τηγάνισμα, θα σας δώσει μια άλλη προοπτική.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά (μοσχάρι και χοιρινό, ή γαλοπούλας αν προτιμάτε)
  • 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο (τσένταρ, προβολόνε)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο+2 για το τηγάνισμα
  • 1 πρέζα μπούκοβο, πιπέρι και αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ συνδιάστε όλα τα υλικά μαζί, και το τυρί -Ζυμώστε ελαφρά να μη σφίξει πολύ ο κιμάς

 

  • Σε τηγάνι ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Τηγανίστε για 5-8 λεπτά τα κεφτεδάκια σας
  • Λίγο πριν το τέλος ρίξτε 1 κουταλιά βούτυρο και χυμό λεμονιού -Σε 1 λεπτό θα δώσουν απίστευτη γεύση
  • Συνδιάστε τα με μακαρόνια (πραγματικά ή μακαρόνια κολοκυθιού) -Αφού βράσουν ρίξτε τα στο τηγάνι να πάρουν γεύσεις και προσθέσε μαϊντανό

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.