Είναι το ιδανικό πιάτο του χειμώνα, αλλά και των γιορτών που πλησιάζουν. Δείτε μερικά μυστικά για να λιώνει πραγματικά στο στόμα.

Υλικά

  • Μπούτι χοιρινό 1,5-2 κιλά, με το κόκκαλο
  • 10 πατατούλες τύπου baby
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βγάλτε το χοιρινό από το ψυγείο ώρα πριν το ψήσετε
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα σκόρδα
  • Βάλτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης σαν βάση σε ταψάκι ή γάστρα
  • Τοποθετήστε το χοιρινό, ρίξτε θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε νερό στο ταψάκι να καλύπτει τα κρεμμύδια
  • Ψήστε για 1 ώρα -Χαμηλώστε στους 180 βαθμούς, προσθέστε λίγο νερό και ψήστε ακόμη 1 ώρα
  • Είναι σημαντικό με ένα πινέλο να απλώνετε παντού στο χοιρινό υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος
  • Καθαρίστε τις πατατούλες, βάλτε τις στο ταψάκι (αν ψήνετε σε γάστρα, από δω και πέρα χωρίς καπάκι), προσθέστε λίγο αλάτι και νεράκι και ψήστε ακόμη 1 ώρα
  • Στη διάρκεια αυτής της ώρας, απλώστε υγρά στο κρέας και στις πατάτες, με πινέλο
  • Για όσους δεν τρώνε πατάτες προτείνετε βραστά, βουτυράτα φασολάκια ή μπρόκολο

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed