Το φαγητό εκτός από ανάγκη, είναι και
απόλαυση.
Λατρεύουμε το καλό φαγητό, τα ευφάνταστα πιάτα και πάντα ψάχνουμε τρόπους να απογειώσουμε τη γεύση και την εμφάνισή τους.
Ο Tom Kerridge, Βρετανός σεφ, βραβευμένος με αστέρι Michelin, αποφάσισε να αποκαλύψει τα μυστικά συστατικά που χρησιμοποιεί για να μεταμορφώσει ένα πιάτο.
Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος σεφ γράφει στο BBC Good Food τους 7 τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γνωστά υλικά-κλειδιά για να ανανεώσουμε το φαγητό μας, με επαγγελματικό τρόπο.
Ποια είναι αυτά τα 7 «μαγικά» υλικά που μπορούν να απογειώσουν το φαγητό μας;
Αλάτι
Δεν χρησιμοποιούμε αρκετό αλάτι, σύμφωνα με τον Kerridge. Ακόμη και στα γλυκά πιάτα, η αρμυρή καραμέλα είναι τέλεια. Προτιμά το θαλασσινό αλάτι καθώς είναι τραγανό.
Ζάχαρη
Όπως και το αλάτι, η ζάχαρη πάει και στα αλμυρά πιάτα.
Αλκοόλ
Ένα ποτήρι κρασί στην κατσαρόλα για να ολοκληρώσεις ένα πιάτο είναι ιδανικό. Δίνει γεύση και άρωμα. Ακόμη μπορείς να το προσθέσεις στο dressing.
Ξύσμα
Πορτοκάλι, λεμόνι ή λάιμ δίνουν γεύση και νοστιμάδα στο τέλος καθώς απελευθερώνουν τα φυσικά τους έλαια.
Ψωμί
Χρησιμοποιεί το ψωμί για να φουσκώνει τα πιάτα, όπως στις σούπες και στις σάλτσες.
Χρόνος
Χρειάζεται χρόνος στις γεύσεις και τα υλικά για να ωριμάσουν και να κάνουν το πιάτο πιο πυκνό.
Γαλακτοκομικά
Κρέμες, γάλα και τυρί. Δίνουν οξύτητα όπως η crème fraîche, που προτιμά ο σεφ.
bovary