Μπαγκέτα-μαγικό ραβδί, ο λόγος, καθήλωσε το ακροατήριο και το εναρμόνισε με τα νοήματα του αυτονόητου, που πολλές φορές, ίσως τις περισσότερες υπολανθάνει και μένει στις σκιερές γωνιές του νου θέτοντας σε ομηρεία την παραγωγική σκέψη….

Μαγνητισμένοι, από το λόγο και την κίνηση, από την σεμνότητα της κατάθεσης και την αμεσότητα των παραδειγμάτων, παρακολουθήσαμε την απροσποίητη εμπειρία, του ψυχολόγου, Δημήτρη Φλαμούρη, στις 7:00 το βράδυ της Πέμπτης, 18- Οκτωβρίου -2018, στην διοργάνωση της συζήτησης, με θέμα: «Ψυχολογικές Σχέσεις».

Μια κατάθεση, που δεν έχει καμιά σχέση με τις καθέδρας συνταγές, ή τις περισπούδαστες, επιτηδευμένες διαλέξεις, με τη συνηγορία των επικλήσεων των ειδικών, οι οποίες εκμαιεύουν  μόνο το θαυμασμό για τον ομιλητή, χωρίς να προσθέτουν σχεδόν τίποτα στον ακροατή.



Μια κατάθεση, που, με εύγλωττες λογικές, άνοιγε το εξωτερικό τσόφλι του εδώδιμου της ψυχής, που μοιάζει με το μαλλιαρό προστατευτικό κάλυμμα του κάστανου, αυτό, που μας έχει ντύσει η κοινωνία ως υποτιθέμενη προστασία και μετά, με περίτεχνο τρόπο άρχισε να αφαιρεί το σκληρό, φαιόχρωμο περίβλημα, που το έχουμε φτιάξει μόνοι μας, ως πανοπλία του εαυτού μας,  για να μας χαρίσει της ψίχας τη γλυκύτητα και της ψυχής την ανυπόκριτη ομορφιά.

Με έξυπνους επινοητικούς διαλόγους συνδύασε τις ψυχολογικές ατραπούς και, ως άριστος μαθηματικός, με τη μαθηματική λογική, τις ταξινόμησε, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση?

Πως μπορώ να νοιώσω  την ευτυχία?

Ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε, απότοκος του ζέφυρου που φύσηξε στην αίθουσα, μας οδήγησε σ’ ένα εναλλακτικό ταξίδι αυτογνωσίας. Μας έδωσε το αζιμούθιο της άμεσης προσέγγισης με τον εαυτό μας,  αποβάλλοντας τον εγγαστρίμυθο εγωισμό και καθαρίζοντας τον φεγγίτη που φωτίζει τη γωνιά της αυτό- εκτίμησης.

Την πρόταση της συνδιοργάνωσης είχε η αεικίνητη, διατροφολόγος, Σοφία Μπάμπου, που πάντα μας εκπλήσσει με τις πρωτοβουλίες της.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης εργάσθηκαν ο Χασπερίδης Σταύρος και η Ταρλατζή Θεολογία.

                                                                                     Ζαγκανίκας Σίμος  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.