Αυτό το τέλειο κυρίως πιάτο για ένα dinner party φτιάχνεται σε λίγα λεπτά.

Δεν έχετε πόρτο; Χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο γλυκό κόκκινο κρασί (κιάντι, μερλό, μαυροδάφνη).

Για 6 άτομα:

  • 6 μπριζόλες, περίπου 150 γρ. η καθεμία
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 5 κ.σ. πόρτο
  • αλάτι

 

Εκτέλεση:

  • Αλείψτε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι και αφήστε τις να σταθούν στο ψυγείο για 30’. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι.
  • Αλατίστε και ψήστε τις μπριζόλες σε δυνατή φωτιά για 2-4’ από κάθε πλευρά, ανάλογα με την προτίμησή σας.
  • Μεταφέρετε σε πιατέλα και διατηρήστε τις ζεστές.
  • Προσθέστε στο τηγάνι τη μουστάρδα και το πόρτο ανακατεύοντας διαρκώς και μαγειρέψτε για 2-3’.
  • Περιχύστε τις μπριζόλες με τη σος και σερβίρετε αμέσως με σαλάτα/ρύζι/πατάτες.

 

 

 

 

 

Aπό το βιβλίο Spain: The Cookbook, εκδ. Phaidon.

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.