Το λεμόνι και ο κόλιανδρος δίνουν τόνους εσπεριδοειδών στην

αλμυρή φέτα.

Η Anna Jones που δημιούργησε τη σαλάτα την ονομάζει «traffic light» (φανάρι κυκλοφορίας) γιατί χρησιμοποιεί τοματίνια κόκκινα, πράσινα και κίτρινα. Και ενώ ο βασιλικός είναι ο προφανής σύντροφος της τομάτας, η μέντα προέρχεται από την ίδια οικογένεια και δροσίζει τον ουρανίσκο.

Για 4 άτομα:

  • 200 γρ. φέτα
  • 800 γρ. τοματίνια όλων των χρωμάτων
  • 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, κοπανισμένοι σε γουδί
  • ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένα φυλλαράκια από 1 κλωνάρι μέντα (ή δυόσμο)
  • θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
  • Βάλτε τη φέτα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Πασπαλίστε από πάνω το ξύσμα από το μισό λεμόνι, τους σπόρους κόλιανδρου, μαύρο πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Βάλτε τη φέτα στον φούρνο για 25’, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  • Εντωμεταξύ, κόψτε τις τομάτες στη μέση και βάλτε τις σε μπολ. Αλατοπιπερώστε καλά, ανακατέψτε με το ξύσμα του άλλου μισού λεμονιού και μερικές κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Περιχύστε στις τομάτες το χυμό μισού λεμονιού, και δοκιμάστε αν χρειάζεται περισσότερο. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και αφήστε να σταθεί για λίγα λεπτά.
  • Όταν η φέτα είναι έτοιμη, κόψτε την με το κουτάλι σε κομμάτια και απλώστε την πάνω στις τομάτες. Πασπαλίστε με τα φυλλαράκια μέντας.
  • Σερβίρετε με ζεστές πιτούλες ή φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο και πρασινάδα.

 

 

 

 

 

 

 

Aπό το βιβλίο A Modern Way to Eat της Anna Jones, εκδ. HarperCollins

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.