Δημιουργήθηκε πριν έναν αιώνα από έναν Ιταλό μετανάστη εργάτη στην Τιχουάνα του Μεξικό για να αγαπηθεί σε όλη τη νότια Καλιφόρνια.
Πλέον βρίσκεται στα μενού σε όλον τον πλανήτη, αλλά συνήθως με φέτες ψητού κοτόπουλου αντί τις αντσούγιες που θέλει η αυθεντική συνταγή.
Για 4 άτομα:
- 1 μεγάλο μαρούλι κομμένο χοντρές λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 3-4 φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα από το λάδι της συσκευασίας τους
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κρόκος αυγού
- 6 κ.σ. ελαιόλαδοκαθαρισμένη
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 30 γρ. κρουτόν
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- γούόστερ σος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Κόψτε μαζί τις αντσούγιες με το σκόρδο και λιώστε τις με το πλάι του μαχαιριού μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέστε στο μείγμα τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον κρόκο.
- Ενώ ανακατεύετε, προσθέστε το ελαιόλαδο, μία μία κουταλιά. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και γουόστερ σος.
- Βάλτε στο ίδιο μπολ το μαρούλι και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τα κρουτόν και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.
Φτιάξτε τα δικά σας κρουτόν κόβοντας με τα χέρια κομμάτια ψωμί, αλοίφοντα τα με ελαιόλαδο και ψήνοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίοσυν.
loading…