Πολύ συχνά περισσεύει το φαγητό μιας ημέρας και το φυλάμε στο ψυγείο για να το ξαναζεστάνουμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, υπάρχουν κάποια φαγητά που θα ήταν καλό να αποφεύγουμε να ξαναζεστάνουμε και να προτιμάμε να τα καταναλώνουμε μόνο μετά το μαγείρεμα.

Το ένα από αυτά είναι οποιοδήποτε φαγητό με μανιτάρια. Οι ειδικοί αναφέρουν πως τα μανιτάρια πρέπει να τα καταναλώνουμε αμέσως μετά το μαγείρεμα. Λόγω των πρωτεϊνών δεν πρέπει να τα βάλουμε για δεύτερη φορά σε φούρνο, απλά να τα διατηρήσουμε για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βέβαια ισχύει και για τα φαγητά που περιέχουν μανιτάρια.

Ένα άλλο φαγητό που πρέπει να αποφεύγουμε να ξαναζεσταίνουμε είναι το ρύζι. Στο ρύζι υπάρχουν σπορίδια βακτηρίων τα οποία δεν σκοτώνονται όλα με το βράσιμο. Αν αφήσετε το ρύζι εκτός ψυγείου αυτά αναπτύσσονται, αν μάλιστα το ξαναζεστάνετε τότε πολλαπλασιάζονται και γίνονται επικίνδυνα.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed