Αφράτο και λαχταριστό, ιδανικό με τον καφέ σας.

Υλικά για 6 άτομα

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες

Για το γλάσο

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, αλείφετε με λίγο βούτυρο και αλευρώνετε ελαφρά μια φόρμα του κέικ με τρύπα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
  3. Προσθέτετε το γάλα και τα αυγά και συνεχίζετε για λίγα λεπτά το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα και τα δύο) μαζί με τις βανίλιες. Xτυπάτε για λίγο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και κλείνετε το μίξερ.
  6. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στους 180°C για 55- 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  7. Αφήνετε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο

  1. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και προσθέτετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  2. Το βάζετε σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
  3. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, περιχύνετε το κέικ και περιμένετε να σταθεροποιηθεί πριν το κόψετε.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.