Η Λασέιν Κούπερ και ο σύζυγός της έχουν επιλέξει να μεγαλώσουν το παιδί τους ως vegan. Χρησιμοποιούν, μάλιστα, τους λογαριασμούς που διαθέτουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλλουν τα πλεονεκτήματα που κατά την άποψή τους προσφέρει η διατροφή που βασίζεται στην αυστηρή χορτοφαγία.
«Πολλά παιδιά δεν γνωρίζουν ότι το μπέργκερ είναι αγελάδα, ότι το μπέικον είναι γουρούνι και αν τους ζητήσεις να τα φάνε, θα έλεγα πως σχεδόν όλα τους θα έλεγαν όχι. Τα παιδιά δεν θέλουν να τρώνε ζώα. Πηγαίνουν σε φάρμες, τα χαϊδεύουν, γοητεύονται από αυτά. Δεν θέλουν να τα φάνε, απλά δεν γνωρίζουν», λέει χαρακτηριστικά στο BBC η Λασέιν.
«Έχουμε ανανάδες και τρώω παπάγια κάθε μέρα και καρπούζι και κεράσια και χουρμάδες και τόσα άλλα καλά πράγματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι ζωντανός και γεμάτος ενέργεια και σε κάνουν να αισθάνεσαι πως κάνεις τις σωστές επιλογές. Ειδικά για εμένα που είμαι μητέρα που θηλάζει, κάθε φορά που έχω χυμό από ανανά ή κάτι καλό ξέρω ότι προσφέρω κάτι θρεπτικό στο μωρό μου, το θρέφω σωστά και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά καλά», προσθέτει.
Η θέση της πάντως όσον αφορά στην κατανάλωση κρέατος στο σπίτι της είναι ξεκάθαρη: «Αν για κάποιο λόγο η κόρη μας ή τα μελλοντικά παιδιά μας θελήσουν να φάνε κρέας ο κανόνας είναι όχι σε αυτό το σπίτι – δεν μπορείς να φέρεις κρέας μέσα σε αυτό το σπίτι και πρέπει να το πληρώσεις με δικά σου χρήματα».
Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα μικρά παιδιά που ακολουθούν διατροφή vegan χρειάζονται μια ευρεία ποικιλία τροφών ώστε να μην στερούνται θρεπτικές ουσίες όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο.
«Είναι κάτι απόλυτα ασφαλές αλλά χρειάζεται προσοχή. Ενδεχομένως ίσως χρειαστεί να λάβετε κάποιες συμβουλές από κάποιον επαγγελματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας. Ένας καλός τρόπος για να πάρετε κάποιες από τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες είναι το γάλα σόγιας ή το γάλα βρώμης», αναφέρει η παιδική διαιτολόγος Κλερ Θόρτον-Γουντ.
newsbeast