Είναι μια εύκολη και πρακτική συνταγή one pote που σας προτείνω: Ολα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι.
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένα
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτάλι σούπας βούτυρο
- 2 φλυτζάνια κριθαράκι χοντρό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλυτζάνι ντομάτα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βγάλτε τα περιττά λίπη από το κοτόπουλο και αλατίστε το
- Ρίξτε το λάδι και το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ροδίστε καλά τα κομμάτια
- Αφήστε τα να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
- Βγάλτε τα στην άκρη
- Μέσα στο τηγάνι ρίξτε το κριθαράκι και το κρεμμύδι, ανακατέψτε καλά
- Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε, ρίξτε την ντομάτα
- Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, 2 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό κότας, προαιρετικά), σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
- Ετοιμο! Αφήστε το 5 λεπτά να ξεκουραστεί και να μελώσει
- Ρίξτε πιπέρι και μαϊντανό (ή φύλλα βασιλικού, αν έχετε), παρμεζάνα και σερβίρετε
iefimerida
loading…