Γευστικό πιάτο για το μεσημεριανό.

Υλικά για 6 άτομα

  • 24 κανελόνια
  • 600-700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 250 γρ. μανιτάρια (όποια ποικιλία) ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1/2 κούπα καφέ ντοματάκι κονκασέ
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κ. γλ. βασιλικός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 6 κ. σ. μαργαρίνη
  • 6 κ. σ. αλεύρι
  • 1200 ml γάλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη μαργαρίνη και όταν αρχίζει να λιώνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  2. Όταν λιώσει όλη η μαργαρίνη, προσθέτουμε και το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Πετάμε τα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε για 10-15′ μέχρι να σωθεί το νερό.
  5. Προσθέτουμε 1 ποτήρι (των 200 ml) μπεσαμέλ, 100 γρ. γραβιέρα, τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το βασιλικό.
  6. Μουσκεύουμε τα κανελόνια σε ζεστό νερό για 3′.
  7. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την εναπομείνασα μπεσαμέλ στο εσωτερικό του πυρέξ ή ταψιού.
  8. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα (βοηθάμε με ένα καλαμάκι, για να γεμίσουν) και τα βάζουμε στο ταψί στη σειρά.
  9. Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  10. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40′.
  11. Ξεσκεπάζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220 και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα κανελόνια.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.