Κινέζικο πιάτο με γεμάτη γεύση.
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο κομμένο σε λωρίδες
- 1 φλιτζάνι κομμένο λάχανο (κραμπί)
- 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες (μέγεθος σπίρτου)
- 1 ποτήρι καλαμπόκι
- ½ ποτήρι αρακά
- 150 γρ. egg noodles
Μαρινάτα για το κοτόπουλο
- 1 κουταλιά σησαμέλαιο
- 3 κουταλιές soy sauce
- 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο ginger
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
Eκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάτα ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά της.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στη μαρινάτα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τρεις ώρες ή στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα wok και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τη μαρινάτα του.
- Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και ρίχνουμε μέσα στο wok όλα τα λαχανικά.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν καλά τα λαχανικά.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό, βάζουμε τα noodles για περίπου επτά με οκτώ λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα ακόμη λίγο soy sauce αν προτιμάμε. Σερβίρουμε αμέσως.
newsbeast
loading…