Ιταλικό πιάτο, εκρηκτικό κοκκινιστό, αν προσθέσετε κρασί και λίγο τσίλι. Το μεδούλι κάνει όλη τη διαφορά.

Υλικά

  •     1,5 κιλό osso bucco, έτοιμο στον κρεοπώλη
  •     1 κρεμμύδι
  •     2 σκελίδες σκόρδο
  •     1 κλωνάρι σέλινο
  •     1 καρότο
  •     2 φύλλα δάφνης
  •     2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
  •     Λίγο μαϊνταντό
  •     1 φλούδα λεμονιού
  •     1 πιπερίτσα τσίλι ή 1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
  •     1 ποτηράκι λευκό κρασί
  •     Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  •     Κόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το σέλινο, το καρότο και τον μαϊντανό
  •     Βάλτε λάδι σε κατσαρόλα και ροδίστε καλά το osso bucco, αλάτι, πιπέρι
  •     Βγάλτε το κρέας και βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα σκόρδα, να ασπίσουν
  •     Προσθέστε το καρότο, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, τον μαϊντανό και ροδίστε 5 λεπτά
  •     Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη φλούδα λεμονιού, το τσίλι και το κρασί, ανακατέψτε 2 λεπτά
  •     Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά ακόμη, βάλτε 1 ποτήρι νερό
  •     Προσθέστε το κρέας και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα, σε χαμηλή φωτιά
  •     Θα πρέπει το κρέας να λιώνει

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.