Ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
- 3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
- ⅓ φλιτζ. μέλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλιτζ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 2 κ.σ. μπράντι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μην βράσει το γάλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα για περίπου 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
- Είκοσι λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα, μαρινάρουμε στο μπράντι και τη ζάχαρη τις φράουλες και προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.
newsbeast
loading…