Ιδεώδης ως κύριο πιάτο, πρακτική για γεύμα στο γραφείο ή για ένα πικ νικ, η σαλάτα του Καίσαρα είναι υπέροχη το καλοκαίρι.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πιο ελαφριά: δεν περιέχει κρουτόν ή ψωμί και προσθέτει αβοκάντο για πιο ολοκληρωμένη γεύση.
Υλικά
- 6 φετούλες μπέικον
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 πράσινη σαλάτα
- 3 αυγά
- 2 ντομάτες ή ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 1 αβοκάντο
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα αυγά σκληρά, πλύντε τη σαλάτα, κόψτε ντομάτες, αβοκάντο και κρεμμύδι σε κύβους και ροδέλες
- Σε τηγάνι, χωρίς λάδι, ροδίστε απαλά το μπέικον
- Στο ίδιο τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, ροδίστε το κοτόπουλο, αφού το κόψετε σε φέτες
- Τοποθετήστε όμορφα όλα τα υλικά σε πιατέλα
- Ετοιμάστε την σος: σε μπολάκι αναμείξτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα
- Περιχύστε τη σαλάτα σας, δοκιμάστε πριν ρίξετε περισσότερο αλάτι
loading…