Το εθνικό πιάτο των Ισπανών είναι η παέγια. Συνδιάζει πολλές γεύσεις, έχει φαν σε όλο τον κόσμο. Σας δίνω την απλή συνταγή, με κοτόπουλο, καλαμαράκια και γαρίδες. Υπέροχο για το καλοκαιράκι.
Υλικά
- 300 γραμμάρια ρύζι
- 4 μπουτάκια κοτόπουλο
- 10 μεγάλες γαρίδες ή γάμπαρες
- 200 γραμμάρια καλαμαράκια κομμένα (κατεψυγμένα, αν χρειάζεται)
- 50 γραμμάρια λουκάνικο -Chorizo το λένε οι Ισπανοί
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πιπεριά κίτρινη
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες ώριμες σε κύβους (χωρίς σπόρους)
- Λίγο σαφράν, θυμάρι και φύλλο δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε σκεύος για φούρνο ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι, πάνω στο μάτι της κουζίνας
- Προσθέστε τα σκόρδα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές
- Αφήστε να σιγο-ροδίσουν για 2-3 λεπτά
- Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά
- Προσθέστε τα καλαμαράκια, τις γαρίδες, το λουκάνικο κομμένο, τη ντομάτα, το σαφράν, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης
- Προσθέστε αρκετό νερό (ή ζωμό κότας αν θέλετε), αλάτι και πιπέρι παντού
- Καλύψτε το σκεύος με σκέπασμα και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών για 40 λεπτά, ώσπου να βράσει το ρύζι
- Ανακατέψτε ενδιαμέσως, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, ίσως και λίγο νερό
- Επιχειρήστε το! Είναι απλό.
loading…