Σας προτείνω να μαρινάρετε ελαφρά το κρέας σε μαρινάδα σκόρδου και αρωματικών πριν το απολαύσετε με ντοματίνια, σκέτα. Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή.
Υλικά
- 700 γραμμάρια κρέας φιλέτο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- Φύλλα φρέσκιας ρίγανης
- 1/2 φλυτζάνι ξύδι κόκκινο
- 2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 4 φλυτζάνια ντοματίνια
- 1/2 κρεμμύδι σε λωρίδες
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το κρέας σε ένα σκεύος και προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, τη ρίγανη, το ξύδι και το ελαιόλαδο
- Το καλύτερο είναι να τα ρίξετε όλα μαζί σε μια σακούλα τροφίμων, να την κλείσετε καλά και να την βάλετε στο ψυγείο για 4 ώρες -Ετσι η μαρινάδα αρωματίζει απόλυτα το κρέας
- Αν όχι, γυρίστε το κρέας μέσα στο σκεύος πολλές φορές
- Ανάψτε το γκριλ ή το μπάρμπεκιου και ψήστε το φιλέτο σας όσο καλοψημένο το θέλετε
- Ρίξτε με το πινέλο λίγη από τη μαρινάδα, όσο το ψήνετε
- Βάλτε το σε πιατέλα και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες
- Κόψτε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι, τοποθετήστε τα όλα σε πιάτο -Σερβίρετε με σάλτσα chimichurri (μαϊντανό, ρίγανη, πράσινα κρεμμυδάκια, σκόρδο, μπούκοβο, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι)
loading…