Βασικό ρόλο παίζει, βέβαια, κάθε πότε ψήνουμε στο

φούρνο αλλά και τι φαγητά μαγειρεύουμε καθώς αυτά με τα λίπη λερώνουν πιο γρήγορα το φούρνο και τη σχάρα.

Κάθε πότε όμως πρέπει γενικά, κατά μέσο όρο, να ασχολούμαστε με την καθαριότητά του; Το σωστό χρονικό διάστημα είναι περίπου κάθε τρεις μήνες. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τα τοιχώματα του φούρνου, χρειάζεται καθάρισμα και η σχάρα του.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο απορρυπαντικό ή και φυσικά υλικά όπως λεμόνι και ξύδι. Μια πολύ καλή λύση βρίσκεται επίσης στην αμμωνία.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα φακελάκι αμμωνία σε σκόνη και ένα κατσαρολάκι νερό. Βράζουμε το νερό, και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία. Ανακατεύουμε λίγο, και όταν αρχίσει να βράζει, βάζουμε το κατσαρολάκι στο φούρνο, και το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ. Οι υδρατμοί θα μαλακώσουν όλα τα καμένα λίπη.

Την επόμενη μέρα με ένα βρεγμένο σφουγγάρι απλά σκουπίζουμε όλα τα τοιχώματα του φούρνου και αυτός μοιάζει σαν καινούριος!

 

baby
loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.