Ενόψει καλοκαιριού σας προτείνω κάποια ελαφριά πιάτα, νόστιμα και απόλυτα υγιεινά.
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο βιολογικό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φλυτζάνι χοντρό κριθαράκι
- 1 φλυτζάνι ντοματίνια
- Φύλλα πράσινης σαλάτας
Για το ντρέσινγκ πέστο:
- Φύλλα βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλυτζάνι κουκουνάρι
- 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, al dente
- Φτιάξτε το πέστο: σε μουλινέτα βάλτε τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού
- Χτυπήστε για λίγο να λιώσουν
- Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, το αλάτι και το πιπέρι -Χτυπήστε λίγο ακόμη
- Ετοιμο το πέστο
- Για το κοτόπουλο: Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ και ψήστε καλά τα στήθη κοτόπουλου -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Οταν όλα κρυώσουν, βάλτε τα μαζί σε μπολ, ρίξτε το πέστο και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, ανακατέψτε απαλά
- Σερβίρετε σε πιάτο με φύλλα σαλάτας
loading…