Σας δίνω τη συνταγή για την διάσημη pasta primavera, τα μακαρόνια που γίνονται με τα φρέσκα λαχανικά της άνοιξης.

Υλικά

1 πακέτο φαρφάλες
1/2 κιλό σπαράγγια
2 καρότα
1/2 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι ντοματίνια [προαιρετικά]
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, όπως λέει το πακέτο, σουρώστε τα
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, ρίξτε τα σπαράγγια, τα καρότα και το κρεμμύδι, ροδίστε απαλά για 6-8 λεπτά

Προσθέστε την κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ροδίστε για άλλα 2-3 λεπτά
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, αφήστε να χυλώσει για 2 λεπτά
Ρίξτε τις φαρφάλες, ανακατέψτε απαλά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, συν ψιλοκομμένο βασιλικό
Κόψτε τελευταία στιγμή τα ντοματίνια στα δύο, προσθέστε τα στην μακαρονάδα της άνοιξης

 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.