Ένα απλό κολοκύθι μπορεί να μεταμορφωθεί αν το συνδιάσετε με σκόρδο και παρμεζάνα, στην πιο εύκολη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες.

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/4 φλυτζανιού αλεύρι
  • 1/4 φλυτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Τρίψτε τα κολοκύθια, ρίξτε τους λίγο αλάτι και αφήστε να σουρώσουν εντελώς από τα υγρά
  • Για να είναι πραγματικά στεγνά, μπορείτε να τα στίψετε με ένα πανί
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα τριμμένα κολοκύθια, το αλεύρι, την παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, και το αυγό (χτυπήστε το πρώτα)
  • Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, δοκιμάστε, ανακατέψτε καλά
  • Φτιάξτε με τα χέρια λεπτούς κεφτέδες, ώστε να μη χρειαστούν πολύ τηγάνισμα
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε μεσαία φωτιά τηγανίστε τους κεφτέδες σας, να χρυσίσουν ελαφρά
  • Σερβίρονται ζεστοί, με σος γιαουρτιού ή τζατζίκι

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.